Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το καλύτερο μέλλον εξασφαλίζεται από τους συλλογικούς αγώνες του παρόντος


Οι φετινές φοιτητικές εκλογές γίνονται στο φόντο της επίθεσης σε εκπαίδευση και σε εργασία από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με ΝΔ και ΛΑΟΣ. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί και μάλιστα ο μόνος τρόπος για να γίνει είναι μέσα από τα κινήματα. Είναι μία μάχη που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι  και οι φοιτητές και ιδιαίτερα η γενιά μας. Έχουμε επίσης την επίγνωση πως μια τέτοια πολιτική στοχοθεσία δεν αναμένουμε να εφαρμοσθεί από κάποια από τις υπάρχουσες θεσμικές μορφές, αλλά πως μπορεί να επιβληθεί μονάχα με την δύναμη των αγώνων μας, και από ένα μαχητικό κίνημα. Το πάγωμα της εφαρμογής του νόμου της Διαμαντοπούλου, άλλωστε δείχνει ότι οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Και εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές είναι για εμάς συνδικαλιστικές εκλογές οι οποίες πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο πολιτικοποιημένες και δεν έχουν σχέση με τις βουλευτικές εκλογές.  
                Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο και με αυτή την πολιτική πρόταση καλούμε τους φοιτητές της Επιστήμης Υλικών στις 16 Μαϊού να στηρίξει και να ενισχύσει το σχήμα της ΘΡΑΥΣΗς, που συμμετάσχει στα ΕΑΑΚ.
Η εκλογική ενίσχυση της ΘΡΑΥΣΗς, και σε αυτό θέλουμε να  είμαστε καθαροί, δεν έχει ανταλλακτική αξία στα χέρια μας. Δεν είναι ψήφος που πωλείται, δεν είναι ψήφος υπόσχεσης φιαλών ουίσκι, δεν είναι ψήφος υπόσχεσης σημειώσεων ή ακόμα περισσότερο “βοηθείας για το μάθημα με το καλό κονέ που έχω”. Αντίθετα ψήφος στη ΘΡΑΥΣΗ σημαίνει:
1ον Ένα καθαρό μαύρο στην βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλει οι πράσινες και γαλάζιες κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων και τους πολιτικούς τους εκφραστές μέσα στο πανεπιστήμιο (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ).
2ον Γιατί δεν είμαστε αυτοί που την επόμενη μέρα θα κοιτάξουν να εξαργυρώσουν την ψήφο σε καρέκλες, κομπρεμί κλπ. Άλλωστε καλούμε τον κόσμο να ψηφίζει με ασταύρωτα ψηφοδέλτια και προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατό μαζικό ψηφοδέλτιο προκειμένου να σπάμε αυτή ακριβώς αυτή τη λογική και γενικότερα τη λογική της ατομικής εκπροσώπησης. Έτσι κι αλλιώς, ζητούμενο για το φοιτητικό κίνημα είναι την επ’ αύριο κιόλας των εκλογών, το ξέσπασμα κινηματικών διαδικασιών για την ανατροπή τόσο του νομοσχεδίου της Διαμαντοπούλου όσο και της αντιλαικής επίθεσης συνολικότερα.
3ον Μία πάλη ενάντια στην εντατικοποίηση των ρυθμών σπουδών, στις καθηγητικές αυθαιρεσίες και την πειθάρχηση των φοιτητών.
4ον Γιατί έχουμε πάρει διαζύγιο τόσο από την αριστερά του “μη χείρον βέλτιστο” και του κοινοβουλευτικού τύπου αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΡΕΝ) όσο και από την αριστερά της ήττας, και των κλειστών επιτροπών ενίσχυσης του κόμματος που καταλήγουν να διασπούν τους συλλόγους (ΚΚΕ/ΠΚΣ). Γιατί έχουμε πάρει διαζύγιο από κομματικά γραφεία και θέλουμε η πολιτική να παράγεται από τον ίδιο τον κόσμο σε ανοιχτές διαδικασίες.
Με αυτή την έννοια και με αυτούς τους στόχους καλούμε τους φοιτητές αφενός να γυρίσουν την πλάτη στους πολιτικούς φορείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν στην νεολαία είναι η ανεργία, η λιτότητα, η καταστολή και η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Αφετέρου να εκφράσουν την οργή και αγανάκτηση τους όχι μέσω της ακίνδυνης επιλογής όπως έχει αποδειχθεί αυτού της αποχής/ λευκού/άκυρου άλλα αυτή η οργή να εκφραστεί μέσα από τις  πραγματικά κινηματικές δυνάμεις.

Γιατί δε θέλουμε να είμαστε η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου