Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ» ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΙΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, εξαπολύει μια πρωτοφανή σε μέγεθος και οξύτητα επίθεση εις βάρος του ελληνικού λαού, αίροντας ένα-ένα τα κεκτημένα το λαϊκού κινήματος που έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες. Η κυβέρνηση Παπαδήμου «παίρνοντας το νήμα» από το ΠΑΣΟΚ, αφού κατάφερε να ψηφίσει και να εφαρμόσει μέτρα που διαλύουν επί της ουσίας τον κοινωνικό ιστό της χώρας, επέλεξε να θωρακιστεί και στο επίπεδο του δρόμου αυξάνοντας την καταστολή σε μια προσπάθεια να καταπνίξει τις διαμαρτυρίες του κόσμου.
                Τα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα σε συνδυασμό με την καταπάτηση οποιασδήποτε δημοκρατικής ελευθερίας από πλευράς κυβέρνησης, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία που θυμίζει καζάνι που βράζει. Αυτό φάνηκε στην πράξη όσες φορές επέλεξε ο κόσμος να κινητοποιηθεί, από την μαζικότητα των κινητοποιήσεων και τις πρακτικές που επέλεξε να ακολουθήσει ο ίδιος στον δρόμο. Όταν λοιπόν η οργή είναι συσσωρευμένη και η αγανάκτηση τόσο μεγάλη, ο λαός ψάχνει ευκαιρία για να την εκδηλώσει και να βγάλει στην επιφάνεια τα αιτήματά του. Έτσι έγινε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπου οι συγκεντρώσεις για την παρακολούθηση της παρέλασης εξελίχτηκαν σε μεγάλες παλλαϊκές διαδηλώσεις κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα λοιπόν, σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ξάνθη, Κοζάνη και άλλες μεγάλες πόλεις η λαϊκή οργή ξεχείλισε και μετέτρεψε τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες στην προσπάθειά τους να φτάσουν τις εξέδρες των επισήμων ήρθαν αντιμέτωπες με τις (για άλλη μία φορά προκλητικές) δυνάμεις των ΜΑΤ.  Στο Ηράκλειο ο κόσμος που κατέβηκε στην παρέλαση συγκρούονταν επί μια ώρα με ομάδες της αστυνομίας και κατάφερε εν τέλει να ματαιώσει την παρέλαση. Στη Ξάνθη ο κόσμος που επιχείρησε να περάσει τα κιγκλιδώματα ήρθε αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ τα οποία προέβησαν σε χρήση χημικών απομακρύνοντας τους. Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος, στην προσπάθειά του να πλησιάσει την παρέλαση, συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ τα οποία απάντησαν με ξύλο και χημικά. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στην Πάτρα όπου τα ΜΑΤ, ως πιστοί προστάτες των δυναστών του λαού, δεν επέτρεψαν στην πορεία να πλησιάσει την εξέδρα των επισήμων, οι οποίοι με περισσή προκλητικότητα παρακολουθούσαν την παρέλαση σαν να μην συνέβαινε τίποτα, την στιγμή που πλήθος εξαγριωμένου κόσμου συγκρουόταν με τα ΜΑΤ δύο στενά πιο πάνω. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι πριν την πορεία οι προσαγωγές έφτασαν τις 50(!) σε αριθμό. Στην Αθήνα, τέλος, το σχέδιο της κυβέρνησης να αποσιωπήσει την κατάσταση κρίθηκε πλήρως επιτυχημένο, καθώς κανένας πολίτης δεν κατάφερε να πατήσει το πόδι του στο κέντρο. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι περίπου 5 χιλιάδες αστυνομικοί είχα αποκλείσει τον χώρο της παρέλασης σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων!
Εμείς από την πλευρά μας καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις επιλογές της κυβέρνησης να καταστείλει τις λαϊκές αντιστάσεις και να τις δυσφημίσει μέσω των ΜΜΕ, καταγγέλλοντας όσους ήταν στα επεισόδια ως «εχθρούς της δημοκρατίας» και ως «ισχνές μειοψηφίες» μέσα στον ελληνικό λαό. Ο ίδιος ο λαός έδειξε το ποιος είναι εχθρός ποιού και ποιος έχει μειοψηφική απεύθηνση στην κοινωνία, μέσω του συλλογικού αγώνα ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να έχει αποτέλεσμα όταν «οι από πάνω τείνουν να εξαφανίσουν και να συμπιέσουν τους από κάτω».

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου